maandag 27 februari 2012

Het station


Soms vind ik het leuk om ergens in een treinstation te gaan zitten, en te kijken naar de mensen. Niet wachtend op een trein of bus. Ik wil niet gestoord worden door de tijd. Ik ga zitten, en kijk naar de drukte van de mensen.

Er komt een trein aan, mensen stappen uit en snellen naar een ander perron om op een andere trein te stappen, andere mensen schieten de trein in, om naar de volgende bestemming te vertrekken. Soms ontmoeten mensen elkaar op het station. Soms hebben ze elkaar heel lang niet gezien, en begroeten elkaar met een blije omhelzing.
Een stem roept om dat een trein vertraging heeft. Bij het horen van de plaatsnaam staan sommige mensen stil en spitsen hun oren. Een half uur vertraging. Iemand pakt haar mobiel en belt naar iemand. Ik gok om te vertellen dat ze later zal komen omdat haar trein vertraging heeft. Iemand anders gaat beteuterd op een bankje zitten wachten tot er een half uur voorbij is.
Weer een stem. Een trein zal over vijf minuten vertrekken van een ander perron dan geplant. Mensen schrikken op en keren zich abrupt om en rennen naar het andere perron.
Er klinkt een fluitje. Een trein gaat vertrekken. Een moment later komt er een man aangerend, buiten adem. Hij zwaait en wuift, maar hij is net te laat. De trein versneld, de man remt af. Net gemist. Verslagen kijk hij om zich heen.
Onder de borden met de vertrektijden staan kluitjes mensen. Een aantal vingers wijzen omhoog. Een aantal mensen vertellen aan hun reispartners waar ze heen moeten, welke daarna bevestigend knikken. Anderen staan hulpeloos te kijken en weten niet wat ze moeten. Ze stappen op een medewerker van het station af. Deze weet altijd alles, en wijst precies aan op welk perron welke trein vertrekt.

Altijd gebeurt er wel wat in een station. Overal is drukte. En daar zit ik. Ik heb geen haast, ik hoef geen trein te halen. Overal drukte, behalve bij mij.

Ik ben echter niet heel vaak op een station waar ik lekker naar de drukte kan kijken. Op het station waar ik bijna dagelijks kom is het niet heel druk. Mijn bus gaat wel om de 10 minuten, dus het maakt niet uit als ik een bus mis. Dan is het leuk om te kijken naar de drukte.
Waarom? Geen idee. Gewoon, omdat ik mijn gedachten dan even vergeet, en rustig wordt van de drukte om me heen.


Fijne dag verder :)

4 opmerkingen:

 1. Ja, op Rotterdam Centraal gaat dat niet zo goed, want er zijn geen bankjes :P Tenminste, wel op de perrons zelf, maar niet in de hal, omdat ze aan het verbouwen zijn. Maar ik vind het altijd wel leuk om naar mensen te kijken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe ik ook vaak dus ik snap hoe je je voelt. Het is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het, haha. Dat plaatje, grand central station in NY is echt geweldig daarvoor, heerlijk om mensen te kijken.. Helaas is dat niet om de hoek :(
  Leuke blog heb je!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.