donderdag 1 maart 2012

Kwarktaart!


Vandaag had ik zin in taart. En ik had ook zin om zelf wat te fabriceren, maar dan zonder oven, want die doet het niet. Ik kwam in de supermarkt een doos van Dr. Oetker tegen voor kwarktaart. Ik hou van die dozen, het is zo makkelijk om hele lekkere dingen te maken! De kwarktaart had ik nooit eerder geprobeerd, en ook nog nooit gegeten, maar ik was wel benieuwd. Ik laat zien hoe ik dit mooie taartje heb gemaakt, lees snel verder!Dit is bijna alles wat ik heb gebruikt. Hiernaast nog een kom en een mixer. Op de achterkant van de doos staat alles wat je moet doen, en wat je verder nog nodig hebt. 
Dit zat er in de doos, een mix voor de bodem, een bakpapier, en een mix voor te taart zelf.


60 gram boter in een pannetje


Van het vuur af, en de bodemmix erbij


Na even roeren word het geen deeg, maar het blijft heel erg kruimelig. Dat had ik tenminste.. Ik weet niet of dat hoort, maar het ging niet mis gelukkig.Na het verspreiden en platmaken op de bodem van de bakvorm ziet het er meer uit als een bodem. Dit gaat de koelkast in.
Voor de taart zelf gaat de taartmix in 400 ml water. Daarna de 500 gram kwark en 250 ml slagroom erbij, en mixen maar!

Na het mixen is het een lekker dikke substantie geworden. De bodem kan nu de koelkast uit, en de kwark kan erop.


 Het is veel, heel veel. Het is wel nog te vloeibaar om echt een taart te zijn, dus dit gaat nu voor minimaal 2,5 uur de koelkast in.Bij mij was er al snel meer dan 3 uur voorbij. Dit was het eindresultaat. Lekker! Makkelijk te maken, en het resultaat was perfect, al zeg ik het zelf.

Hebben jullie al eens kwarktaart gemaakt?
5 opmerkingen:

 1. Ha die had ik afgelopen weekend ook gemaakt! Ik vind die Dr. Oetker pakken zo handig, het is allemaal heel simpel en snel gedaan maar het resultaat is altijd perfect. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooh, dat ziet er echt goed uit! Lekker, ik wil ook een punt! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is bij jou in elk geval mooier gelukt dan bij die van mij. Maar misschien was ik sowieso niet zo lekker bezig aangezien ik kwarktaart aan het maken was en erachter kwam dat we geen kwark in huis hadden. Om 9 uur 's avonds. ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah heerlijk! Ik heb het wel eens gemaakt ja, zo lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die kwarktaart maak ik ook altijd, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.