dinsdag 14 februari 2012

Happiness

When I ask people: "What do you want to do when you grow up?"
they always answer: "I wanna be happy. You too, right?"
"I already am happy, and if you are not happy now, you will not be happy later. Because you are happy if you want it, it is your decision."


Als mensen vragen wat je later wil worden, zeggen de meesten: Gelukkig worden. Dat snap ik en daar ben ik het mee eens. Gelukkig worden is heel belangrijk. Maar wat ik vreemd vind is dat niemand zegt:"Ik ben al gelukkig." Dat zegt niemand ooit. Je moet als mens natuurlijk altijd dromen hebben, maar wees toch blij. Je leven is zo goed. Je kan natuurlijk wel zeuren over dat je morgen 3 toetsen hebt, maar waarom? Het is toch fijn dat je kunt leren? Het is toch fijn dat je de kans krijgt om kennis te verzamelen zodat je later in je leven verder kan? Het maakt niet uit als het een keer moeilijk is, bij iedereen is het in het leven moeilijk. En dan meteen op Facebook dingen posten zoals FML vind ik nutteloos. Je bent met je hoofdpijn er nu veel erger aan toe dan alle mensen in China, die in onderdrukking leven, geen inbreng hebben in de samenleving, en hun leven lang keihard moeten werken zodat hun kinderen misschien een betere wereld tegemoet gaan. Dat bedoel ik. Het is niet altijd erg als je zeurt, ik snap het wel. Maar er zijn echt mensen die overdrijven. Wees gewoon blij. Wees gelukkig. Het leven gaat soms slecht, maar je moet gewoon doorgaan. Want als je nu niet gelukkig bent, word je dat nooit. Want leven wordt nooit perfect, maar je moet het ook niet perfect willen maken. Dat is onnodig. Ik vind mezelf soms daarom ook ondankbaar. Ik heb zoveel luxe en voorrechten, maar ik ben nooit echt gelukkig. Ik doe er te weinig mee. Dat vind ik erg. Ik ben, met al de dingen die ik heb in mijn leven, minder gelukkig dan de arme zwervers in Ecuador. Dus ik wil gelukkiger worden. En ik hoop jullie hierna ook.

Dus als weer iemand op Facebook zielig zit te doen, en FML zegt, post dan een schilderij van Banksy. Banksy is een Amerikaanse schilder, en hij is erg jong. Hij had zijn eigen schilderijen in een museum opgehangen, toen niemand keek. Best wel een baas is hij dus. Maar een schilderij vond ik erg mooi. Zoek maar op I Hate Mondays van Banksy. Hij is erg grof, maar zo goed.
Het liedje wat ik hierbij kies is Happiness. Niet van Alexis Jordan ofzo, die vind ik slecht. Die van Kasabian. Het is een erg rustig nummer, erg mooi.


Save what you got
Keep it safe
Don't never stop
It's nothing more
It's nothing less
It'sall we got
It's happiness
Happiness
Oh it's always been you
It's always been you - Kasabian

3 opmerkingen:

 1. Heel mooi geschreven en dat schilderij is inderdaad best erg, maar het zet je wel weer aan het denken dat het altijd nog erger kan. Goed artikel!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie post. En ik ben het er mee eens. Heb m'n buik de laatste tijd vol van gezeur. Geniet. Nu kan het. Straks weet je toch niet zeker. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb meer dat ik zo af en toe een geluksmomentje heb, niet dat ik aan één stuk door gelukkig ben, ik weet niet of dat wel kan eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.