dinsdag 8 november 2011

Haarmousse

Één van de meestbekende haarproducten zie zorgen voor een volumeboost is toch wel mousse. Naast volume zorgt het voor stevigheid, en het werkt tegen pluizig en statisch haar. Het is een grappig goedje; het zit in een soort spuitbus, je schudt stevig, je spuit wat op je hand, en het groeit. Je hebt dat een lekker creamy bolletje mousse dat je door je haar verspreidt. 
Er zijn meerdere manieren om mousse te gebruiken. Het kan op nat haar, op droog haar, of daar net tussen in, dat het niet helemaal droog is, maar ook niet echt nat.
Ik vind het zelf niet fijn om het op kletsnat haar te doen, dat het water er nog afdruppelt. Ik gebruik mousse het liefst op droog of bijna droog haar. Op nat haar vind ik het altijd wat te kleverig, niet erg fijn.
Als je de mousse in je haar gaat verspreiden, doe dat dan snel. Het is de bedoeling dat het nog groeit in je haar, dat zorgt voor het volume! Je kunt je hoofd rechtop houden, maar ook voorover en daarbij je haar laten hangen. Als je je haar voorover laat hangen komt het haar boven op je hoofd meer naar boven. Op die manier gaat het alleen wel net iets sneller klitten. 
Ook kun je mousse in je haar aanbrengen voordat je je haar gaat krullen met spelden of papillotten. Dat zorgt ervoor dat de krullen langer blijven zitten en er natuurlijk en mooi uitzien. Dit is op bijna droog haar het beste. Met helemaal droog haar blijft de vorm niet zo lang, en bij kletsnat haar duurt het extreem lang voordat het haar met de krullers is opgedroogd. Als je de krullers eruit haalt en het haar is nog vochtig, dan zullen ze vrijwel meteen uitzakken. 
De manier van het verspreiden zelf is simpel; een bol in je hand, met de andere hand de helft overnemen, en met gespreide vingers door je haar heen smeren. Je kunt het ook met een kam doen, maar let daarbij wel op dat je de mousse niet zodanig meepakt met de kam dat het je haar meteen weer uit is. 
Met mousse krijg je voller haar, het pluist minder, het wordt niet meer zo statisch, en je haar ziet er verzorgt uit. 
Hoe gebruiken jullie het liefst mousse? 


P.S. Je ziet dat er al een hele week niets is geplaatst, echt enorm sorry daarvoor. Ik heb het enorm druk met school, het gaat iets minder goed dan het zou moeten gaan, dus ik heb veel op te halen! Verwacht daarom ook niet elke dag een post, maar ik zal er alles aan doen zoveel mogelijk te posten. Sorry! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.