vrijdag 28 oktober 2011

Jouw huid is uniek, hoe voorkom je een miskoop?


Iedere huid is anders. Er is geen enkele huid die precies hetzelfde is als de ander, net als een vingerafdruk. Er zijn natuurlijk wel de basis-huidtypen, algemene namen zoals een vette huid, een droge huid, of een gemengde huid. Toch is ook iedere huid van een huidtype anders, en dat betekend: elke huid reageert anders op verschillende producten. Er bestaat geen product dat bij iedereen perfect werkt, geen enkele huidcrème dat werkelijk iedere huid zacht maakt. Ligt dat aan het product, of aan de huid?

Of een product werkt of niet, dat kan aan het product liggen, maar ook aan de huid. De ene huid is extreem gevoelig voor een bepaald ingrediënt, of allergisch, en de andere huid kan er prima tegen. Dat is al een duidelijk verschil, sommige mensen zijn allergisch voor een bepaald product, en anderen niet. Naast allergie is er ook een verschil op de manier van reageren van de huid. Er zijn producten die bij de één alle puisten meteen laten verdwijnen, maar het kan ook zo zijn dat er helemaal niets veranderd. Het is dus heel lastig om een product te vinden dat bij jou huid werkt.
Laatst kreeg ik een sample van Embryolisse Lait-Crème, die een waar wondermiddel scheen te zijn. Ik heb het sample gebruikt, en het heeft mij niet overtuigd. Mijn huid zit nog steeds vol puisten, helaas werkt deze crème niet bij mij! Ik ben nog steeds heel erg op zoek naar de perfecte methode om mijn huid zuiver te houden. 
Dat elke huid anders reageert betekend niet dat je niet moet luisteren naar de producttips die je leest. Als iemand heel erg enthousiast is over een product, kun je het best proberen! Er zijn echt goede producten die bij heel veel mensen werken, zo was ook de crème van Embryolisse. Bij héél veel mensen is de crème een wondermiddel, maar mijn huid is erg 'onrustig'. Dat betekend niet dat het een slecht product is!
Het is natuurlijk niet leuk als je een heel duur product hebt gekocht wat niet blijkt te werken. Dat hoeft niet altijd! Veel merken hebben samples beschikbaar, zodat je een product kunt uittesten. Dat is niet altijd zo, maar er zijn ook merken die bereid zijn het geld terug te geven als een product niet heeft gewerkt. Ik heb aan 'La Mer' gevraagd of zij samples beschikbaar hadden. De Crème de la Mer is duur, voor een potje van 30 ml betaal je €120. Dat wil je natuurlijk niet kwijt aan iets dat niet werkt! Helaas heeft La Mer mij verteld dat ze geen samples beschikbaar hebben, alleen voor klanten die iets in de winkel op de website hebben gekocht. De samples kunnen ze niet los verzenden. Wel is het zo dat je je geld terug krijgt als het product niet naar je zin was! Wat een service!
Als je bij een winkel langsgaat om een huidproduct te zoeken, vraag dan even of er een sample beschikbaar is, als het product duur is. Bij budget merken zijn er niet vaak samples, omdat het uiteindelijk toch niet heel veel geld is wat je uitgeeft. Nog steeds is het vervelend, maar 4 euro is toch minder dat 120!  
Bovendien hoeft een goed product niet meteen duur te zijn. Ook Nivea en andere goedkopere merken hebben goede producten, begin daar eens mee! Misschien vind je jou wondermiddel wel voor 4 euro! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.