zondag 7 augustus 2011

Paardrijlaarzen, trend?


In de mode kun je van alles verwachten. Ook dingen die je echt niet verwacht moet je verwachten. Altijd komen er nieuwe dingen in de mode die op het eerste gezicht een idee opwekken van: 'OMG wie gaat dat nou dragen?', en een poosje later loopt iedereen er mee.
Nu is er weer iets nieuws, en natuurlijk denkt iedereen: 'heuhh, wie gaat dat nou dragen?', maar voor we het weten kijk je er niet meer van op. In Parijs is het al een grote trend. In Nederland is het nog even opkijken als je iemand in de stad ziet lopen met paardrijlaarzen. 


Ik heb wat opgevangen over deze trend op het forum van Girlscene (ja ik weet het, ik zit daar vaak, haha), en ik vond het wel wat! Heel nieuw is het eigenlijk niet, ik heb er al een forum over gezien uit 2010, maar toch, het zou nog best wel eens een trend kunnen worden. Ik heb namelijk ook een topic gezien wat nog nieuw is. 

  

Er zijn al heel lang laarzen die wel iets weg hebben van paardrijlaarzen, maar nu beginnen meisjes dur ook met het dragen van 'echte' rijlaarzen, veel van het merk Aigle. Dit is echt een uitgesproken rijlaarzen-merk. 
Ik rij zelf ook, dus heb ik natuurlijk ook zelf rijlaarzen, ook van Aigle. Ik moest meteen even uitproberen hoe ze staan bij een 'dagelijkse' outfit. Eigenlijk vind ik het wel wat hebben! Ik heb ze natuurlijk wel even schoongemaakt, maar dat is gelukkig heel makkelijk.


Met een short vind ik het wat 'boers'. Als je Zaai kent, snap je me. Op het platteland loop je al snel zo. Best stoer toch? I like!


Met een rokje vind ik het wat minder. Hetzelfde effect als met de short, maar dan toch minder. Hmm, ik weet het niet..


Oeh! Met een skinny is het nog best leuk! Ik vind dit zeker wel wat hebben!

En gek als ik ben, was ik toch nieuwsgierig of mensen echt zouden opkijken. Ik ging met de skinny en de laarzen naar het winkelcentrum, even rondlopen, en even wat halen bij Kruidvat en Etos (shoplog???). Ik moet zeggen, het viel best mee! Ik heb geen mensen gezien die met uitpuilende ogen en een open mond naar mijn laarzen staarden. Een paar meisjes keken wel even, maar dat is ook echt alles.
Ik vind het altijd wel leuk om iets aan te hebben wat niet veel mensen dragen, iets opvallends! Ik heb in het winkelcentrum niemand anders gezien, dus ik was de enige :D Ik vind dat leuk, het is speciaal, en opvallen, daar hou ik juist van.  
Ik vind het leuk, ik ga ze vaker dragen! Alleen niet meer in de zomer, want ja, ze zijn warm. Dat is best jammer, want gecombineerd met een short is het heel leuk, maar als het warm genoeg is voor een short is het te warm voor de laarzen.. Het is echt leuk voor in de herfst of winter. Met veel herfstkleding is het leuk te combineren. 
Het enige wat ik wat minder vind is dat het toch wel wat 'lomp' is. Hoe de laarzen ook kunnen gaan rimpelen als je je enkels buigt, dat ziet er gek uit.
  
Als je zelf ook rijlaarzen wil gaan kopen, leuk! Het is verassend hip. De laarzen van Aigle zijn erg fijn, met een lekkere voering. Ze zijn alleen wel erg warm, niet iets voor hartje zomer. Ook zijn ze waterdicht, dus als het heel hard regent zijn rijlaarzen een erg fashionable oplossing!
Ze zijn meestal rond de 80 euro. Als je dat te duur vind, ga dan eens langs bij de manege bij jou in de buurt! Vaak hangt er wel ergens een prikbord, daar hangen veel mensen die van hun rijkleding af willen, dus ook laarzen, een briefje op. Ook op marktplaats, eBay, en de advertentieborden in de Albert Heijn zijn vaak paardrijlaarzen te vinden die een stuk goedkoper zijn.

Zien jullie hier een trend in? Wat vinden jullie van de rijlaarzen? Laat een reactie achter!

7 opmerkingen:

  1. Leuk artikel, paardrijlaarzen zijn niet echt mijn stijl maar met een skinny vind het het best nog wel meevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het met een skinny wel leuk staan, maar zou het zelf niet dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk artikel, maar ik vind paardrijlaarzen niet echt leuk, mijn zusje zou dit misschien wel dragen :) Leuke blog btw, misschien kunnen we elkaar volgen? :D
    xx

    http://dutch-beauty.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hahah je moet kijken naar die hunter laarzen xx My

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi
    je hebt een super mooie blog.
    de paardrijlaarzen staan heel leuk met de skinny.
    mvg debby

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mooi artikel, ik heb het ook geprobeerd en jahoor het heeft wel wat, die aigles.
    gewoon dragen en leuk vinden, draag ze wel in combi met paardrijbroek.
    thuis, supermarkt, stappen ik ga ze zoveel mogelijk dragen. Leuk toch ?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Al een tijdje geleden en ben benieuwd of je ze nog draagt. Ik hoop het want het staat je goed.
    Leuk om een vervolg foto met je keuze kleding te zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.