vrijdag 5 augustus 2011

Oh bah, muggenbeet!


Hoi!
Iedereen houdt van de zomer. Zomer is zon, vrijheid, zee, strand, vakantie, maar ook: muggen. Niets aan te doen, ze horen erbij, maar vervelend blijven ze wel. Lig je net knus in je bedje, en dan opeens... Bzzzzzzzzzzzzzzzz...... Bzzzzzzzzzz...... Geef toe, je kunt het niet negeren. Dan moet je de indringer weer zoeken, en dan lig je een half uur nog niet in bed.. Er zijn manieren om te voorkomen, maar ook om te genezen! Voorkomen is misschien wel beter dan genezen, maar die schatjes komen toch wel op één of andere manier binnen. En je zit natuurlijk ook buiten in dit lekkere weer. Lees verder voor een handig trucje!Als het mugje je te pakken heeft gehad, is dat heel erg vervelend. Je hebt allemaal zalfjes tegen de jeuk, veel werken ook wel, maar er is een manier die snel, makkelijk, en goedkoop werkt. Eerst even een kort lesje biologie:
Als je lichaam een virus krijgt krijg je koorts. Je lichaam wordt dan warmer. Door die warmte gaan virussen en bacteriën dood, omdat ze niet tegen een hogere temperatuur kunnen dan ongeveer 37 graden.
Met een muggenbeetje krijg je geen koorts, omdat het zo'n klein plekje is. Sommige mensen wel, als ze overgevoelig zijn. Het is niet zo dat er virussen of bacteriën worden ingespoten (dramatisch woord he?) bij een muggenbeet, maar het zijn een soort eiwitten. Deze gaan ook dood als de temperatuur te hoog wordt. Aha, temperatuur, dat kunnen we gebruiken!

Als je een muggenbeet hebt, kom je daar het beste vanaf door dat plekje te verwarmen. Dit kun je makkelijk doen met een lepel:
- Je neemt een lepel, maakt niet zoveel uit hoe groot. Het hoeft geen soeplepel te zijn, een theelepel is prima.
- Deze lepel verwarm je met water. Draai de warmwaterkraan open, en hou de lepel eronder. Je kunt ook warm water in een glas doen en de lepel erin houden.
- Zorg dat de lepel warm is, zo'n 40 graden.
- Houd de lepel tegen de beet aan, voor ongeveer een minuutje. Je voelt alleen de warmte, meer niet. Je zult geen brandwonden krijgen, je huid wordt misschien een beetje rood, maar meer niet.

Als het goed is gaat de jeuk weg, net als de bult! De huid zal wel even rood blijven, maar dat trekt snel weer weg.
Je kunt dit trucje ook gebruiken bij beten van andere enge beesten, zoals wespen. Haal wel de angel eerst weg!
Het is het beste te doen als de beet nog 'nieuw' is, direct nadat je bent gebeten. Als je niet hebt gemerkt dat je bent gebeten kun je het wel later doen, maar het effect is dat net iets minder sterk.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tip hadden, en niet meer dagenlang hoeven rond te lopen met zo'n irritante, jeukende bult! Succes!

xxx


plaatje

3 opmerkingen:

  1. hahaha x ik volg je , volg je terug ?


    http://lifeisfantasic.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw dat wist ik niet!
    Ga ik proberen als ik weer een muggenbult heb (:

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.