zaterdag 12 maart 2011

DIY: stippeltjesnagels

Hoi!
Ik ga jullie laten zien hoe je deze superschattige stippetjes nagels kunt maken:
Dit is makkelijk te maken, dus goed voor beginnende nail-artists. Je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken. Ik gebruikte nu roze met zwarte stippen, maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld geel met paarse stippen doen, wat je zelf maar wilt.
Je hebt nodig:
- base coat
- basiskleurtje naar keuze
- stippelkleur naar keuze
- een dotting tool (gemakkelijk zelf te maken)
- een stukje papier
- topcoat


De dotting tool is om de stipjes mee aan te brengen. Je kunt een dotting tool kopen bij bijvoorbeeld eBay, maar dit is helemaal niet nodig. Je kunt het namelijk heel gemakkelijk zelf maken. Er zijn verschillende manieren, maar ik heb het gedaan met een speld en een potlood. Een speld heeft altijd zo'n leuk kopje, deze kun je perfect gebruiken om stipjes mee te maken. Deze speld steek je in de achterkant van een potlood, niet helemaal, want anders is het moeilijk te gebruiken. Door het potlood is het makkelijker te gebruiken. Je ziet mijn dotting tool in een foto in de uitleg.

Voordat je begint is het belangrijk dat je al je nagellak die je eventueel ophad weg haalt. Als je geen nagellak ophad kun je meteen beginnen.
Je begint met een base coat. Dit is om te voorkomen dat de nagellak je nagel in trekt, en een kleur achterlaat als je de nagellak eraf haalt. Het is niet verplicht, het is geen ramp als je geen base coat hebt, maar het is wel handig.  
Als de base coat droog is, breng je je basiskleur aan. 
 Als deze volledig droog is, pak je je dotting tool, en de keur die je voor de stippen gaat gebruiken. (Bovenin kun je zien hoe je de dotting tool maakt)
Nu druppel je met de nagellak voor de stipjes op het papiertje. Hier dompel je de dotting tool in, zodat de lak op het kopje zit. 
Hiermee ga je de stipjes op je nagel zetten. Dompel de dotting tool wel regelmatig in de lak. 
Je kunt de stipjes zetten zoals je wilt, in rijtjes of dwars door elkaar (zoals ik heb gedaan). 
Nu ben je klaar, breng eventueel nog een laagje top coat aan, dan zal het langer blijven zitten. 

Ik hoop dat jullie er iets aan hadden, bedankt voor het lezen, en tot volgende keer!!
doeeeegggg xxx <3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.