dinsdag 13 maart 2012

Mijn nieuwe camera

Ik ben verliefd. Helemaal in de wolken. Ik word blij bij elke glimp die ik van hem opvang. Ik hou van hem, zo veel! Ik stel hem graag aan jullie voor! Hij heet Olympus SP-810UZ. Mooie naam, niet waar? Ik zal een mooie foto van hem laten zien:

Is het geen leuk kereltje? Ik ben meteen aan de slag gegaan, lees verder voor mijn eerste indruk en foto's!
De Olympus SP-810UZ is een hele fijne camera met maarliefst 36 keer optische zoom. Dat is veel, héél veel. 14 megapixel, groothoek, aanpasbare ISO, witbalans, en dingen waarvan ik de betekenis nog niet weet. Maar he, ik begin pas net! Ik laat de zoom zien.


Groothoek


En ingezoomd! Dit eendje zie je bijna niet op de foto erboven, maar hij staat er echt! Links van die roodachtige struik. Helemaal ingezoomd is hij haarscherp! Fascinerend!


Ik was ook aan het experimenteren met de belichting. Je kunt namelijk de foto's onder- of overbelichten.Het is een kwestie van even goed kijken wat de beste belichting is. Ik ging al een beetje de fout in door alles net te ver onder te belichten, wat niet erg slim was. De foto's worden dan al snel te donker.
Ook de macro-functie is goed, maar let wel op dat het voorwerp niet té dicht bij de lens komt. Omdat het een groothoeklens is lijkt het voorwerp verder te staan, en om het scherp te krijgen kun je het beste iets verder, en later uitsnijden als je dat wilt.

Er zitten ook leuke effecten bij zoals de fisheye. Je kunt hele gave panorama's maken, en zelfs 3D foto's!
Not bad! Ik ben écht héél erg tevreden met deze camera. Geen spiegelreflex, maar wel bijna net zo goed. Hij is lekker klein, en perfect om je leven mee vast te leggen. Perfect voor mijn reis naar Griekenland!

Liefs!

4 opmerkingen:

  1. Wauw wauw wauw, wat een mooie camera! Die zoom is echt super, en nog haarscherp ook! Die laatste foto vind ik ook heel erg mooi! Je ziet gewoon die dauw druppeltjes op de bloem zitten. Nog heel veel plezier met deze camera, dat moet denk ik wel lukken! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die foto met dat "eendje" is een meerkoet, niet een eendje ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.