maandag 6 februari 2012

Goede muziek #1


Vandaag laat ik jullie één van mijn favoriete nummers horen, om de week weer wat op te fleuren. Ik ben van plan dit vaker te gaan doen, ik deel graag mijn liefde voor muziek met jullie! Ik ben helemaal niet van de mainstream top 40 pop. Eerst was ik dat wel, maar sinds ik echt goede muziek heb gehoord kan ik niet langer luisteren naar de mainstream pop! 
Goed, het nummer van vandaag:


Pink Floyd - Atom Heart Mother

Ahhh, wat een héérlijk nummer is dit! Het is heel lang, maar ik heb geen moeite om het tot de laatste seconde te luisteren. 
Inderdaad, in het begin klinkt het erg random. Maar het moment waarin er de 'randomheid' orde komt is zo mooi! 1:24. Ik vind de wisselingen tussen orde en de 'mindere orde' zo sterk! Ook de sfeer wisselt vaak. Dit zou heel goed filmmuziek kunnen zijn, ik zie het al helemaal voor me. Ik denk altijd aan een groot schip uit de tijd van de VOC voor me bij de melodie na 1:24, en bij die stukjes waar er minder orde heerst is dat ook meteen de sfeer. Kort gezegd is dit gewoon een meesterwerk. Zeker luisteren!
Ik ben niet echt goed in het verwoorden van mijn gevoelens bij muziek, maar daar ga ik op oefenen. 


Dat was het nummer voor vandaag, ik denk dat ik hiervan iets wekelijks maak, ook met films, boeken, misschien ook wel iets met kunst of theater? Ik vind het erg leuk om dat met jullie te delen :) 

Trouwens, doe je al mee aan mijn winactie?


3 opmerkingen:

  1. Ik hoorde laatste weer een nummer van hen en ben gelijk weer nummers gaan draaien. Blijft leuke muziek!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.