zondag 11 december 2011

Verknipt bij de kapper, wat doe je?


Stel, je gaat naar de kapper voor een knipbeurt, je verteld wat je wensen zijn en de kapper gaat aan de slag. Je verwacht natuurlijk een mooi eindresultaat. Bij het eindresultaat kun je wel door de grond zakken; je bent helemaal verknipt! Het is véél te kort, helemaal scheef, het ziet er totaal niet uit. Je mooie haren, helemaal verpest! Dit gaat eeuwen duren voordat het weer normaal is. Wat doe je?
Ten eerste: de kapper vraagt of je tevreden bent. Knik je dan maar gewoon ja, of zeg je dat je het er niet uit vindt zien? Wat je ook zegt, je haar wordt er niet beter van. Het ziet er nog steeds niet uit, dus wat doe je daarmee? Je kunt vragen of een andere kapper je haar wat kan bijwerken, om het nog te redden. Of je vraagt je geld terug als het echt niet te redden is. Dan heb je tenminste geen geld weggegooid. Je kunt dan datzelfde geld besteden aan accessoires die je haar toch nog wat mooier kunnen maken. Als het te kort is kun je gaan voor extensions. Die kun je los kopen en vastklippen in je haar.

Ik heb zelf gelukkig nog nooit meegemaakt dat ik compleet verknipt ben. Ik heb wel een keer gehad (8 jaar geleden) dat mijn moeder mij overhaalde mijn haren mooi kort te knippen, tot net onder mijn oren. Ik had toen lang haar, tot mijn heupen ongeveer. De kapper deed het netjes, maar nee, ik vond het niet leuk. Echt totaal niet, ik vond het verschrikkelijk! Ik heb maar gewoon moeten wachten tot het weer zou aangroeien. Mijn haar komt nu tot mijn taille, nog steeds niet de lengte die ik zou willen. Verder dan dit gaat het ook niet meer groeien vrees ik..
Als ik dan echt verknipt zou zijn, weet ik wel zeker dat ik niet zou durven zeggen dat ik het niet mooi vind. Ik zou nooit meer naar die kapper teruggaan, en mijn haar altijd in een knot doen, of een muts of iets dergelijks. Ik hoop natuurlijk niet dat dat ooit gaat gebeuren!

Ben jij wel eens ernstig verknipt bij de kapper? Wat deed je toen? Zo niet, wat zou je doen?


3 opmerkingen:

 1. Wow ik schrok heel erg van dat plaatje, dacht even dat dat jouw haar was haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, die eerste foto! Gelukkig heb ik het zelf nooit meegemaakt!
  x Leila in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow, dat plaatje... ik heb het eigenlijk nooit meegemaakt, wel heb ik gehad dat de kapper het zo had geknipt dat het er binnen een week hetzelfde uitzag als ervoor... weird.
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.