maandag 17 oktober 2011

Bruistabletten


Bruistabletten, je kent ze wel. Tabletten die je oplost in een glaasje water, en opdrinkt. Voor extra weerstand, vitamine C, energie, en veel meer. Je hebt er verschillende smaken van, sommige smaken naar sinaasappel, en sommige smaken helemaal nergens naar. Soms ga je echt over je nek als je een bruistabletje inneemt, maar wacht! Dat kan anders.


Op de verpakking staat dat je één tablet in één glaasje water moet oplossen. Dat kan inderdaad, maar echt, dat is smerig. Er staat misschien wel dat het een sinaasappelsmaakje heeft, maar als je het dan proeft lijkt het meer op een verrotte appel. Nee nee, dat hoeft niet. De oplossing (goede woordkeuze, niet?) is simpel. Neem niet één tablet in in één glas water, maar neem steeds eenderde tablet in een glaasje. Zo kun je ook de tablet over je dag verdelen, steeds een gedeelte van de tablet, dan neem je toch een heel tablet in, maar dan met drie glaasjes water. Precies hetzelfde, maar dan met meer water, en minder vieze smaak! 
Ik neem ook al heel lang vitamine C bruistabletten, ik neem altijd maar eenderde of soms minder, en ik vind het best lekker! Van Kruidvat, Hema, of Albert Heijn, het gaat prima als je niet het hele tablet in een keer inneemt. 


Ik hoop dat jullie er wat aan hadden! 

2 opmerkingen:

  1. Maar dan is de werking toch ook minder?
    Want ipv van dat je (bijvoorbeeld) 12 gram tablet in 200 ml water hebt, heb je nu 4 gram in 200 ml water, dus de concentratie is dan veel lager..
    Klinkt vast heel raar maarja haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Denise, de concentratie is inderdaad lager, maar als je dan toch de hele tablet inneemt heb je hetzelfde. Een tablet in een glas water of een tablet in drie glazen water, alsnog hetzelfde aantal tabletten (:

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.