maandag 12 september 2011

30 day Challenge: Day 5


Day 05: A song that makes you cry

Ik ben gek op muziek, om te draaien op de achtergrond, maar ook wel eens om echt in te verdiepen. En iedereen heeft wel een liedje waar hij of zij het niet droog houdt, en toch wel traanoogjes krijgt. Daar gaat dag 5 over, een liedje die mij aan het huilen maak!
Laat ik maar beginnen met iets grappigs wat er gebeurde toen ik klein was. Ik was een jaar of 9, en op de radio hoorde ik hele droevige muziek van een mondharmonica. Ik vond het toen al erg verdrietig, en beet op mijn lip om niet in tranen uit te barsten. Toen het afgelopen was werd het stukje toegelicht met het verhaal dat er achter zat. (Als je niet tegen treurige verhalen kan en daar erg gevoelig voor bent, lees dit dan niet)
Het verhaal ging over een klein jongetje en zijn vader. Het was lang geleden, en een groep verschrikkelijke boeven had het jongetje en zijn vader heel naar behandeld. De vader was aan zijn nek opgehangen aan een boom. Hij had nog niet gehangen, want zijn zoon stond onder hem. Zijn zoon moest hem dragen op zijn schouders. Zodra hij in zou storten, hing zijn vader. Hij kon alleen ademen door een mondharmonica, die vast was gebonden aan zijn mond. 
Die mondharmonica hoor je dus. Toen ik dat hoorde barstte ik echt in tranen uit. Dat verhaal is zó zielig! Ik ging natuurlijk uithuilen bij mijn moeder... Een hele tijd later kwam hetzelfde stukje toevallig nog eens op de radio, ik weer in tranen. 
Nu is er nog een muziekstukje uit een western film (volgens mij?) waar je ook alleen een mondharmonica hoort. Ik ga als ik dat hoor al snel aan dat verhaal denken...

Verder heb ik ook vaak moeten huilen om het liedje 'Speechless' van Michael Jackson, net als 'Beautiful Girl', 'Someone in the dark', een keer bij 'Scared of the moon' en ook 'Human nature'. Ja, allemaal van Michael Jackson! Nu kan ik de liedjes wel horen zonder heel hard te gaan huilen, maar bij 'Speechless' moet ik toch nog wel eventjes slikken... Ik hou van Michael Jackson. Zoek de liedjes echt eens op, ze zijn allemaal geweldig mooi.


Die foto kon ik echt even niet missen :) (Mooooie oogschaduw, door Karen Faye (daar post ik later nog wel wat over) :D)

Bij welke liedjes kunnen jullie het niet laten om te gaan huilen? Is dat dan van verdriet, of omdat het zo mooi is? Laat het me weten!

Tot morgen!!! xxxx 

1 opmerking:

  1. leuke blog,ik ga je volgen!
    zou je mij mischien ook willen volgen?
    x rozemarijn

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.