zondag 19 februari 2012

Kasabian!

Ik dacht, ik ga Norbert weer pissig maken. Maar nu weet ik veel meer van de band dan Norbert. Ik ga het namelijk doen over Kasabian, een band die ik geïntroduceerd heb aan Norbert (GRAAG GEDAAN). Ik weet er dus veel meer van. Kasabian is een band met 4 albums, en de band is ontstaan in 2004.

15. Let's Roll Just Like We Used To
14. Secret Alphabets
13. Cutt Off
12. Sun Rise Light Flies
11. Thick As Thieves
10. Goodbye Kiss
9. By My Side
8. L.S.F. (Lost Souls Forever)
7. Man Of Simple Pleasures
6. British Legion
5. Neon Noon
4. Happiness
3. Underdog
2. La Fee Verte
En zoals altijd hou ik mijn nummer 1 voor me.
Norbert mag hem raden.

15. Dit is het beginliedje van het laatste album van Kasabian, Velociraptor! Met een Mexicaanse trompet komt er een vreemde intro, die een beetje de stijl van Kasabian aangeeft. Ik vind het instrumentale tussenstuk erg cool ertussen door, met het hele orkest erbij. Ik vind dat Tom Meighan hier erg goed zingt, met veel passie. Het liedje gaat zoals de titel al zegt over goede ouwe tijd. Mooi lied en ik vond dat hij in de top 15 moest.

14. Secret Alphabets is een van de laatste liedjes op West Ryder Pauper Lunatic Asylum, het derde album van Kasabian. De titel van het album geeft al aan dat het album erg alternatief is, en terug wil naar de oude rock. Dit liedje is erg chill, je moet hiervoor uitrusten. Sergio Pizzorno, de songwriter, heeft voor dit lied hulp gezocht bij Helmut Zacharias, en er is iets goeds uit voort gekomen. De melodie blijft samen met de beat de hele tijd hetzelfde, waardoor het een rustig effect geeft. Ik vind alleen dat het einde te lang doorgaat. Dit is dus een chill liedje voor op de fiets of als je leert, maar iets minder als je intensief luistert, wat ik graag doe.

13. Cutt Off is de vierde single van het eerste album genaamd Kasabian. Ze zien er in de clip nog erg anders uit dan bij de andere albums, het ziet er leuk uit. Toen waren ze nog een simpel indiebandje dat niet geweldig alternatief of wereld veranderend was. Ze waren net begonnen, maar ze konden al duidelijk catchy tunes maken die erg lekker klinken. Kasabian is het album wat ik het minst goed ken, ik ken de singles wel goed, en ik kan ze ook waarderen. Maar de latere Cd's geven mij toch echt het Kasabian-gevoel.

12. Sun Rise Light Flies heeft een heerlijke vibe om zich heen. Het begint bijna meteen al met de titel, met een hoge stem gezongen, en niet veel later kom je een geweldig couplet, waar Tom Meighan met al zijn kracht zingt. Misschien schrijft Meighan de muziek niet zelf, en doet de gitarist dat, het blijft erg overweldigend en overtuigend. Dit Liedje staat op Empire, het 2e album.

11. Thick As Thieves is een lekker rustig liedje in het midden van West Ryder, het derde album dus. Het is een simpel liedje, dat door iemand geschreven kon worden, maar het is zo goed. Ik weet niet waarom. De genialiteit van de simpliciteit is er gewoon. Ik wilde hem hoger zetten, maar ik vond dat er andere liedjes meer recht op hadden, omdat die iets beter in elkaar gezet zijn.

10. Goodbye Kiss is een rustig popliedje. Sergio zei zelf dat elk album wel zo'n liedje erop mocht hebben. Gewoon simpel, maar geniaal, eigenlijk net als Thick As Thieves. Ik heb echt een maand gevonden dat dit het beste liedje was van Kasabian. Misschien vind ik dat nog steeds wel. Waarom staat hij op nummer tien dan? Omdat ik zoveel nummers van Kasabian op nummer 1 gun. Het beste deel van dit lied, wat ik meteen hoorde en geweldig vond was de openingszin: "Doomed from the start, we met with a goodbye kiss." We met with a goodbye kiss. zo poetisch, het kon zo uit een quasi-intellectueel lied van Adele komen. Maar zei zou het dan gestolen hebben van Kasabian.

9. By My Side is een heerlijk nummer. Het begin is meteen al spannend met een gitaar en synthesizer. De bijna geniepige stem van Sergio in het refrein is erg bijzonder. En dan meteen Meighan die erg duidelijk zingt. Nogal brutaal. De boodschap is erg mooi. De tekst in het refrein is best duidelijk dus ik het niet uit. Ik vind het akoestische gitaar deel erg goed, net als het klassieke met de viool. Het geeft iets episch, een beetje top-2000 episch, als je begrijpt wat ik bedoel. In de top 2000 staan vooral gigantische hits en heel goede nummers. Er is geen plaats voor rustige liedjes.

8. L.S.F is van Kasabian. Het is lekker simpel, heerlijk. Nog een beetje indie, net als bij Cutt Off. De piano vind ik echt geweldig in het begin, dat hadden ze meer moeten doen! Serieus. De clip is ook leuk, gewoon een gezellig bandje. Het was toen gewoon nog een band die bij de bar aan het spelen was.

7. Man Of Simple Pleasures is heerlijk. De power ervan. Het begin kan ik niet heel waarderen. Ik vond het echt geweldig dat de mensen op Youtube eronder reageerden: "Gorillaz and Kasabian? EPIC!!!" en zulke dingen. Het is namelijk nogal geïnspireerd op Gorillaz. Het heeft alleen de power van Kasabian erbij. simpel pakkend refrein, krachtige bridge naar het refrein toe. Leuke positieve tekst, ik kijk op naar de toekomst, zegt hij eigenlijk. Het einde is hetgeen wat ik het beste vind eigenlijk. pakkend, gewoon goed.

6.  British Legion is een lief, romantisch liedje. Misschien gaat Norbert hier een Gayseal onder plakken, of een fragment van Community waarin Mr. Chang GAY! zegt, maar dat boeit me niet. Het is zo leuk. Dit is echt zo'n liedje dat een man speelt onder een balkon in een slechte afgezaagde romantische komedie. Maar ik laat dit liedje altijd horen aan mensen die vragen wat je luistert. Wat dit is zo'n liedje wat de meeste mensen niet slecht vinden. Gewoon een simpel liefdesliedje. Dat legt uit hoe bands zoals The Plain White T's bekend zijn geworden.

5. Neon Noon is een stoner lied. Ik heb nog nooit drugs gebruikt, maar dat hoef ik ook niet, want als ik het nodig vind luister ik gewoon dit. Een probleem: dit is nog verslavender. Echt, dit is zo'n liedje die ik op Yourepeat zet. Yourepeat is een site die alle video's van Youtube heeft. De URL is hetzelfde, je moet alleen Tube veranderen in Repeat. Dan blijft hij de hele tijd doorspelen. Het enige stomme in dit liedje is dat het nogal laag en langdurig gezongen wordt, zodat ik nooit goed kan meezingen. Verder is het een geweldig lied, lekker Pink Floyd-achtig alleen minder episch.

4. Happiness is het Feel Good liedje op West Ryder. Weer een simpel popliedje, maar het blijkt dat, naar mijn mening, Kasabian het beste popliedjes kan maken. Dat is vreemd, aangezien ze normaal alternatief spelen. Mooie tekst, goede boodschap, ik heb alles al gezegd in een vorige blog.

3.  Underdog is een hard liedje van Kasabian. Hoewel ze, naar mijn mening, erg goed zijn in pop of stoner liedjes schrijven, zijn hun singles altijd hard. Dat vind ik jammer. Ze zijn allemaal goed, maar nu krijgen sommige mensen die Kasabian niet goed kennen het beeld dat ze een Hardrockband zijn ofzo. Een beetje jammer. Maar dit openingsnummer van West Ryder is Ongelooflijk chill. Hiermee fietsen is geweldig. Vooral s'nachts. Het laat je echt geweldig voelen. Hoewel dit liedje perfect is zoals hij nu is, ruw en hard, heb je ook een hele mooie live-opname van Underdog. Hier is een link: http://www.youtube.com/watch?v=nZRzBViCY9w

2. La Fee Verte is een nummer op Velociraptor! Ik heb al 4 andere nummers van dat album (Goodbye Kiss, Let's Roll Just Like We Used To, Neon Noon en Man Of Simple Pleasures) maar ik vind deze het beste. En Norbert is het met me eens. Ik vind Velociraptor! ook het beste album, om eerlijk te zijn. Ik heb hem nog niet gekocht, maar dat wil ik wel heel graag. Het Beatles-achtige is erg goed, alleen dit is het moderne. En het heeft een geweldige vibe. Een beetje een stonerlied is dit weer. Dit komt omdat La Fee Verte, of Green Fairy zoals hij ook wel heet, verwijst naar absint. Absint is een alcoholische drank waar elke schrijver 200 jaar geleden aan stierf. Als je naar de tekst luistert merk je ook dat het nogal veel hallucinaties zijn, maar de tekst heeft wel diepgang.

En nummer 1.

The Doberman

The Doberman is het laatste liedje op Empire, en het is geweldig. Ik weet nog, toen ik acht was, dat ik altijd meezong. Ik had geen idee waar het over ging, en dat de teksten erg filosofisch waren, maar ik vond het geweldig. Twee noten en daarmee is het couplet gemaakt. De gitaar is zo simpel, maar zo geweldig. En het refrein! Serieus, zo mooi. De kracht van Kasabian, met de rust die je had in het liedje daarvoor, British Legion, maakt samen een geweldig lied. Dit lied ken ik al zo lang, het heeft mijn historie. Er stroomt nu al een gevoel binnen van nostalgie als ik ernaar luister. Na 2 minuten krijg je een beetje een duister stuk, dat nogal vreemd klinkt. Maar de Mexicaanse trompet die daar wordt gebruikt doet weer zijn werk, en de opbouw naar de climax en de versnelling daarbij is overweldigend. Ik weer dat ik alles prijs, maar het liedje kan volgens mij ook geen tekorten hebben als het het beste liedje is van Kasabian.

Dit was nog moeilijker dan de top 15 van Gorillaz, want Kasabian neemt iets minder risico en heeft dus vaker geweldige liedjes, terwijl die van Gorillaz, als ze geweldig zijn, ze echt geweldig zijn. Ik hoop dat Norbert hierop antwoordt, maar ik denk niet dat hij een top 15 gaat maken, aangezien hij ze niet zo goed kent. Ik hoop dat je genoten hebt.

they never had no future
They never had no past
I was alone
I was alone again - Kasabian
2 opmerkingen:

 1. Ik ken echt maar de 2/3 van de nummers in deze top 15, want ik heb nog niet alles van Kasabian geluisterd. Nee sorry, ik ga inderdaad geen top 15 van Kasabian maken, daar ken ik ze nog niet genoeg voor. Maar ik ben het helemaal eens met 'The Doberman' op 1! En eeh, moeten we niet weer eens gaan bloggen over andere dingen dan bands die veel mensen niet kennen? Ik vond het ook leuk hoor, hell ik heb meer dan 3 uur aan de mijne besteed.
  Maar toch, people could get bored. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja snap ik, en serieus 3 uur?? ik doe er echt maximaal een uur over, meestal een half uurtje.

   Verwijderen

Laat je mening horen!
Blijf wel netjes, let op je taalgebruik, zaai geen haat. Spammen wordt niet op prijs gesteld.